BIBLIOTECA

dijous, 25 de setembre de 2014

FER UN RELAT BREU O BREVÍSSIM  • Planeja què és el que vols explicar i per què. Crec que els relats curts solen deixar sempre un missatge o una lliçó (no és així en tots els casos, però sí en molts). Quan anem a escriure una novel·la, planegem minuciosament la trama, els esdeveniments, els personatges… En el relat crec que cal posar l'accent en què és el que volem transmetre i, sobretot, per què. Quin és la nostra finalitat? A partir d'aquí tindrem una idea de la trama i la història en general.
  • Utilitza el mateix estil en tot el relat. En les novel·les de vegades es poden usar més recursos, com per exemple que cada capítol ho narri un personatge en primera persona. En un relat curt no es pot canviar de narrador tan fàcilment i hem d'apostar per la consistència de l'estil i personalitat del relat.
  • Jo aconsello també (però, una vegada més, aquests són consells personals que no poden servir a tothom) que s'escrigui el relat tot seguit. Per què? Perquè creo li atorga d'una major consistència i així ens assegurarem de no perdre l'estil. Després podem donar-li els retocs finals en diferents moments, però crec que el moment d'escriptura en un relat ha de ser fluït.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONTINUA AQUESTA HISTÒRIA